DESCOBRIM L'AIGUA COM A RECURS NATURAL


DESCOBRIM L'AIGUA COM A RECURS NATURAL

Amb motiu de la commemoració, el passat divendres dia 22 de març, del Dia Internacional de l’Aigua, ens agradaria oferir-vos un petit article sobre aquest líquid tan essencial, tant a les nostres vides com a la resta del planeta.  

L’aigua és el recurs més important del que disposem al planeta, sense ella la vida no existiria, al menys, tal i com la coneixem. A més, és fonamental al desenvolupament sostenible, ja que els recursos hídrics, siguin del tipus que siguin, tenen un paper clau en la reducció de la pobresa, el creixement econòmic i la sostenibilitat ambiental, degut a la gran varietat de serveis que presten arreu del món. La disponibilitat d’aigua afavoreix el benestar de la població i el creixement inclusiu, aportant un impacte positiu en la vida de milions de persones, relacionant-se de manera directa amb qüestions que afecten a la seguretat alimentària i energètica, a més d’a la salut humana i al medi ambient.

Aquest any, un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, en concret el número 6, busca aconseguir la disponibilitat de l’aigua i les seves gestió i sanejament per a tothom d’aquí al 2030 Per aquest motiu, el lema d’aquest any ha sigut “No deixar a ningú enrere”, ja que, segons dades oficials, encara milions de persones viuen sense aigua potable, tant a les seves llars com a les escoles o les feines.

L’accés als recursos hídrics, en qualsevol de les seves vessants, ja sigui alimentària, energètica, sanitària o econòmica, és un dret humà reconegut, tot i que es preveu que, durant els propers anys, els problemes derivats d’aquest accés seran més alarmants. L’augment d’una ja de per si nombrosa població i la ràpida evolució de l’economia mundial combinades amb els efectes negatius del canvi climàtic augmentaran la dificultat de poder aconseguir aigua degudament sanejada per usos domèstics. D’aquí a 2025 es calcula que, aproximadament, la meitat de la població mundial viurà a llocs amb escassetat d’aigua.

Amb aquest horitzó, es va proclamar el Deseni Internacional per a l’Acció “Aigua per al Desenvolupament Sostenible” 2018-2028, amb la finalitat d’accelerar tots aquests projectes i assolir els objectius ambientals, econòmics i socials convinguts internacionalment, inclosos aquells de l’Agenda 2030 per el Desenvolupament Sostenible.

Nosaltres, des de casa, podem aportar el nostre granet de sorra a l’assoliment d’aquests objectius, sense invertir gaire temps ni diners, sinó tot al contrari, només adoptant una sèrie d’hàbits que ens facin disminuir el nostre consum.


Vols saber més sobre què podem fer per estalviar aigua a casa o a l’escola? Escriu-nos i organitzem una xerrada!Publicat fa 4 anys dins de la categoría de Xerrades i Tallers de Medi ambient

Articles relacionats de DESCOBRIM L'AIGUA COM A RECURS NATURAL