TREBALLEM LA SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT?


TREBALLEM LA SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT?

Amb un món cada cop més contaminat, és fonamental promoure la mobilitat sostenible, en especial a les ciutats, on la densitat de població és màxima. Amb aquest motiu, neix la Setmana Europea de Mobilitat Sostenible a l’any 2002, tot i que, actualment, no només participen municipis europeus, sinó de tot el món, i cada any augmenta el número de municipis que es volen adherir a aquest projecte amb diferents propostes entorn a la mobilitat sostenible. Aquesta campanya ofereix a la població l’oportunitat d’explorar el paper dels carrers de la ciutat i experimentar amb solucions pràctiques per enfrontar els desafiaments urbans, com pot ser la contaminació de l’aire. Arrel d’aquesta iniciativa han nascut d’altres, com el projecte EDWARD (Dia europeu sense una mort a la carretera, per les seves sigles en anglès), impulsat per Xarxa Europea de Policia de Trànsit o el Social Biking, el qual pretén fomentar l’ús de la bicicleta mitjançant competicions entre usuaris i ciutats en base a les distàncies recorregudes, connectats per aplicacions mòbils i amb la possibilitat de guanyar algun premi.

La Setmana Europea de la Mobilitat d’enguany es centra en la multimodalitat, és a dir, la combinació de mètodes de transport dintre del mateix o de diferents viatges, ja que no tots els transports són igual de vàlids per anar a tot arreu. Particularment, pretén augmentar l’ús de la bicicleta i caminar en viatges curts, els més comuns dintre de les ciutats. Òbviament, això no depèn únicament dels ciutadans d’a peu, sinó també, i de manera molt important, de la voluntat política de recolzar formes de transport alternatives.

Així, en introduir altres maneres de desplaçar-nos, no només tindrem un impacte positiu en el medi ambient, sinó que millorarà la nostra forma física i estalviarem diners!

Aquest any, dintre de la setmana de la mobilitat europea, hem realitzat una activitat adreçat a la gent gran d’Esplugues de Llobregat, de manera conjunta amb el seu ajuntament. Un petit grup va anar caminant des de la seva ciutat fins el Parc del Roserar, a Barcelona, pel nou camí peatonal i ciclable inaugurat al març d’aquest mateix any, per fomentar la mobilitat sostenible. Allà vam visitar el parc i vam explicar la seva història i la importància dels rosers a la ciutat de Barcelona, per després realitzar un petit taller on cadascú va elaborar una rosa de record.

Si vols saber més sobre aquesta iniciativa i participar, realitzem activitats dintre del seu marc, com xerrades o tallers de temàtica ambiental.Publicat fa 4 anys dins de la categoría de Xerrades i Tallers de Medi ambient

Articles relacionats de TREBALLEM LA SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT?