Tallers d'educació ambiental per escoles


Tallers de edudació a l'escola de monatur

No és cap novetat que els sistemes naturals de tot el món es troben cada cop més degradats degut a les nostres accions, ni tampoc ho és que, sinó es prenen mesures per reduir aquesta pèrdua, aviat arribarem a un punt de no retorn. Per aquest motiu, la sensibilització ambiental és tan important, tot i que, de vegades, la seva realització pot ser difícil. Si, com a societat, no som conscients dels nostres actes, no ho podrem transmetre als nostres infants. Aquí és quan es fa necessària l'educació ambiental, per donar lloc a noves generacions compromeses amb el medi ambient i la seva conservació.


A dia d'avui, la conscienciació de la societat sobre la importància del medi ambient, és creixent, fet que afavoreix la seva millora i un augment en el respecte cap a ell. Aquest fet fa progressar els projectes d'educació ambiental, juntament amb les iniciatives promogudes pels ciutadans i els governs, per arribar a un món més sustentable. És aquí on els centres educatius prenen un paper rellevant, ja que es transformen en el marc perfecte per portar a terme classes d'educació ambiental, donat que són una de les bases principals de l'ensenyament.

Hi ha temes amb els quals es fa molt farragós explicar-los de forma magistral, per aquesta raó, ofertem tallers d'educació ambiental a l'aula. Aquest tipus de tallers ambientals resulten més dinàmics i amens que una xerrada teòrica, el que fa que sigui més fàcil assimilar els conceptes.

Són sessions d'entre una hora - hora i mitja, durant les quals es fa, en primer lloc, una petita introducció teòrica del tema en qüestió, i, en segon lloc, es realitza una aplicació pràctica per part dels alumnes. Els tallers que oferim tenen molt a veure amb les nostres xerrades, depenent si preferiu quelcom més teòric o més pràctic.

I, si el que necessiteu és assessorament per la creació de nous projectes, podeu consultar el nostre apartat de disseny d'activitats.

  • Perquè no ens agraden els insectes?: Explicant alguns beneficis dels insectes que ens rodegen, i com els podem ajudar, construirem un petit insectehotel al pati de l'escola.
  • Com han arribat els fòssils fins a nosaltres?: Mitjançant l'explicació de la formació dels fòssils, fabricarem el nostre propi fòssil per emportar-nos a casa.
  • De qui és aquesta petjada?: Coneixent quines pistes ens deixen els animals del bosc, després ens serà molt més fàcil trobar-los! Realitzem les nostres petjades!
  • Ens rentem nosaltres la roba?: Amb una petita introducció de com produir sabó, ens farem la nostra pròpia pastilla de sabó a partir de materials quotidians.
  • Perquè algunes plantes fan bona olor?: Introduïnt la producció d'olis essencials de les plantes, fabricarem uns ambientadors naturals per aromatitzar casa nostra.
  • Coneixem els animals del bosc?: Presentant les plantes i animals del bosc mediterrani, inventarem el nostre propi conte tradicional trencant els tòpics als que estem acostumats.

NOUS TALLERS

Aquests són els tallers que oferim en l'actualitat, però si hi ha qualsevol altre tema en el qual estiguis interessat/da, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres i en parlem!